Universiteit van Nederland

Met een beetje geluk staat een serie lezingen over de standaard cosmologie voorlopig nog wel even online op het internet. Aan het woord is prof. dr. Ralph Wijers (een uitstekende verteller, eerlijk is eerlijk):
 1. Hoe oud is het heelal?
 2. Als het heelal uitdijt, waarin dijt het dan uit?
 3. Hoe weten we zo zeker dat er een oerknal was?
 4. Waarom zien we in de toekomst alle andere melkwegstelsels niet meer?
 5. Welke grote mysteries bestaan er nog rond de oerknal?
Ik heb de hooggeleerde heer een vrij venijnige email gestuurd waarin ik hem beticht van volksmisleiding. En dat neem ik niet terug.
Ralph Wijers op zijn beurt is er heilig van overtuigd dat alles wat hij beweert inderdaad waar is. Dit is de standaard wetenschap van tegenwoordig, die zich onttrekt aan iedere controle van buitenaf. Vroeger kon je nog wel eens een natuurkunde proef doen in de klas. Met de komst van bijvoorbeeld de Large Hadron Collider (LHC) in CERN is dat voltooid verleden tijd. Je hebt maar blindelings te geloven wat ze daar allemaal uitspoken en zo niet dan hoor je er niet meer bij: Ik zou zeggen, ga de film eens bekijken (op NetFlix bjvoorbeeld) en laat de krankzinnigheid van dit alles goed tot je doordringen.
Ik noem de LHC het paradigma van het geweld. Alsof je kunt begrijpen hoe een horloge werkt als je het maar hard genoeg tegen de muur gooit. Ja, dan zie je inderdaad allemaal losse onderdelen in het rond vliegen. Door onze boosaardige inborst denken wij alles met bombardementen te kunnen oplossen. Dit apparaat heeft trouwens miljarden gekost.

Koobee Wublee wrote:

**    FAITH IS THEORY
**    LYING IS TEACHING
**    NITWIT IS GENIUS
**    OCCULT IS SCIENCE
**   PARADOX IS KOSHER
**   BULLSHIT IS TRUTH
**  BELIEVING IS LEARNING
**  IGNORANCE IS KNOWLEDGE
**  MYSTICISM IS WISDOM
**  CONJECTURE IS REALITY
**  PLAGIARISM IS CREATIVITY
** MATHEMAGICS IS MATHEMATICS